Blog

Pensatul sprancenelor

Pensatul sprancenelor este o treaba pe cat de usoara la prima vedere, pe atat de delicata. Sprancenele sunt foarte importante in fizionomia unei fete, iar un pensat gresit poate strica cu usurinta armonia fetei. De-a lungul timpului au tot aparut diverse metode de pensat cum ar fi pensatul cu ata, cu ceara, cu penseta etc. si toate pot avea un rezultat bun daca sunt executate corect si sunt luate in calcul proportiile  fetei.

Primul pas si cel mai important este acela de a stabili lungimea sprancenei. Gradul de arcuire a ei tine cont de forma fetei (cu cat este fata mai rotunda cu atat arcuirea va fi mai evidenta si cu cat fata este mai alungita cu atat spranceana va avea o forma mai dreapta).

Atunci cand tundem o spranceana trebuie sa pieptanam intotdeauna in sus firele dintre inceput si punctul maxim de arcuire a sprancenei si tundem doar surplusul ce depaseste linia de sus a acesteia. Pieptanam in jos firele dintre punctul maxim de arcuire al sprancenei si capatul extern al ei si tundem doar surplusul ce depaseste linia dreapta dintre punctul de jos de la inceputul sprancenei si capatul ei extern.

Firele de deasupra sprancenei se pot pensa, insa cu foarte mare atentie , se penseaza doar puful sau , daca doar asa putem da forma dorita, un rand din firele normale.

pensat-sprancene

Sprancenele pot fi conturate sau umplute cu creion, fard sau creme colorate speciale.

This Post Has 3 Comments

  1. sorinas spune:

    Un exemplu foarte bun de pensare, desi a fost un caz usor. Vreau sa apun ca sprancenele nu fusesera pensate si ca a fost simplu sa le dati o forma frumoasa de la inceput. Dificultatea este la sprancene ca ale mele, care au fost pensate gresit si care nu mai cresc cum trebuie si care sunt foarte greu de corectat.Uff!

  2. marina spune:

    Mie, personal, mi se pare ca forma sprancenelor este ok, dar, in final sunt prea subtiri. Poate ca ma insel.

  3. Elizabeta V. spune:

    Sprancene subtiri? Nu cred, erau mult prea stufoase inainte si prin comparatie par prea subtiri, dar este mai mult o iluzie optica.

Leave A Reply

Machiaj de mireasa Calea 13 Septembrie nr.117, Sector 5, Bucuresti, Romania